Boeken

Boek: Mijn tijdperk van de angst

Goed: ik ben best wel een zenuwpees. Maar godzijdank, er zijn nog ergere zenuwpezen. En sommigen daarvan kunnen zelfs schrijven! Scott Stossel schreef Mijn tijdperk van de angst (My age of anxiety) en ik verklap jullie alvast: ik vind 't een fantastisch boek.

Boek: Portret van een vrouw

Jojo Moyes is een beetje de nieuwe Sophie Kinsella, maar dan wat diepgaander. Ik las van haar De laatste liefdesbrief en Voor jou, waarvan het eerste boek echt een fantastisch verhaal is over heden en verleden en de sixties en 't tweede gewoon mooi, met authentieke personages. Maar hoe is Portret van een vrouw?

Boek: Sisterhood Everlasting

Hebben jullie dat ook? Dat je een boek hebt gelezen en de personages in je hart gesloten hebt en dat het boek dan uit is? Ik wel. Ik was dan ook (als één van de weinige lezers) dolblij met het laatste hoofdstuk in het laatste boek over Harry Potter. Door het cheesy hoofdstuk waarin beschreven werd hoe het Harry als volwassene verging, kon ik het personage dat ik jarenlang - van mijn elfde tot mijn achttiende - bij me gedragen had met een gerust hart achterlaten in het boek.

Boek: Buitenstaanders

Bloed? Vampiers? En: wie is er nu eigenlijk gek?

 

Lijstje: zandboeken

Boeken om knisperend van het zand en bobbelig van het zoute water terug te stoppen in je koffer. Zomerboeken, dus. Afgelopen week gaf ik een les aan een derde klas met als thema: ‘Boeken tegen De Grote Vakantie-verveling’. Voor jullie een beetje van wat ik hen aanraadde en wat nieuws. Niet allemaal te moeilijk, want vakantie is ook om je hersenen een beetje te laten ontspannen.

Boek: tips voor winterse boeken

Niets fijner dan als het buiten hard waait of regent binnen op de bank te zitten met een boek, toch? Of bij een knapperend vuurtje, zodat je lekker opwarmt. Doe iets zachts aan je voeten, maak iets warms om te drinken en zoek één van deze boeken in de bieb of op internet. Ze zullen het wintergevoel versterken :)!

Boek: Vondelingen

“De verhalen in Vondelingen hadden waargebeurd kunnen zijn”, staat op de achterkant van het debuut van Mirjam Brandenburg. Eerder schreef de schrijfster gedichten en levensverhalen. Vooral dat laatste is te merken in de gedetailleerde portretteringen van personages en situatieschetsen in Vondelingen.

Boek: Angel Adoree - The Vintage Tea Party

Toen vriendin S. op Soetkin kwam passen, kwam ik (heel toevallig) een boek tegen dat echt perfect bij haar paste. Dus ik kocht het en gaf het aan haar. Maar niet nadat ik er zelf even in gebladerd had: wat een mooi kookboek. Vandaag weinig recepten, maar veel illustraties, want dit boek is zó mooi vormgegeven!

Boek: Gregoire Delacourt - De lijst van al mijn wensen

Nog voor de zomervakantie las ik De lijst van al mijn wensen van Gregoire Delacourt. Maar een dun boekje, maar wel prachtig geschreven. Het verhaal gaat over Jocelyne (getrouwd, twee volwassen kinderen (Romain en Nadine), werkzaam in een fourniturenwinkel). Jocelyne woont in Arras, en wie wel eens in Arras geweest is weet dat dit niet de rijkste streek van Frankrijk is. In haar vrije tijd houdt Jocelyne een blog bij. 

Subscribe to RSS - Boeken

Search form