Klagen

Zó'n dag

'Dit is de stemming hier,' schreef ik laatst aan F., bij een foto van A. die de longen uit zijn lijf brulde met biggelende tranen die in zijn oren bleven hangen. Zo erg was het (en zo erg ben ik, dat ik daar dan een foto van maak, maar aan sommige dingen kun je niets doen.)

Het meisje en de stofzuigerzakkendoos

Er was eens een meisje van 14 jaar. Ze had een leuke klas, een hecht vriendinnengroepje, een fiets die het deed en niet-gescheiden ouders. Kortom: ze was best wel gelukkig (al dacht ze zelf op dat moment, wegens 14-jarigheid, uiteraard van niet). Ik zeg 'best wel gelukkig', want er was één ding dat minder was, en dat was haar zicht. Ze zag niet zo goed. In de verte dan. Dat betekende dat lichtjes grote lichtgevende bollen werden en letters op het bord onleesbaar waren.

Klacht: ingrediënt 'rook'

Gerookte zalm. Ik mocht 't weer eten, dus ik heb er ettelijke pakjes van weggewerkt in een week. Op een bolletje, met mayonaise... Mmm. Maar goed. Daar gaat dit stukje niet over, dat gaat namelijk over ingrediëntenlijsten. Ik heb iets geks ontdekt. In de Allerhande staat tegenwoordig een lijstje als dit, bij een recept:

Ingrediënten

Subscribe to RSS - Klagen

Search form