Verdrietenzo

Hoe gaat het nu met...

...je verdriet?

Er zijn maar weinig mensen die dat aan me durven vragen, maar het zijn er wel een paar. Het is 2016 en dat betekent dat mijn vader al bijna 7 jaar dood is. Ze-ven fucking jaar. Maar ja, over is het natuurlijk niet, het verdriet. Ik heb veel stukjes geschreven over verdriet, over doodgaan, over wat ze noemen: rouwen. Al die stukjes ga ik nog een keer bundelen en hier online zetten in de menubalk. Ik weet namelijk dat heel veel mensen er troost uit hebben kunnen halen en ik vind het geweldig als ik dat heb kunnen doen, alleen door eerlijk te zijn.

Dag lieve Kaatje

Hond Kaya is er niet meer.

Op 3 juni, ook mijn vaders verjaardag, werd ze 13. In haar reservetijd, of althans, zo voelde het. In november had ze last van haar nieren gekregen en was het erop of eronder. Maar Kaya, een soort hele krachtige tank in labradorvermomming, was heel sterk en krabbelde met speciaal voer weer op. Ze ging weer zwemmen, kwispelen, onze armen uit ons lijf rukken als ze een kat zag en hardlopen ’s avonds laat. 

Verjaardag

‘Hoi! Gefeliciteerd! Ouwe vader.’
'Erg hè? Ik wou dat ik het gewoon stop kon zetten ergens…’
'Ach, zolang je je niet te veel naar je leeftijd gaat gedragen…’

Van die huil-tv

Ik kijk wel eens van die programma's waar ik standaard bij moet huilen. Over mijn lijk bijvoorbeeld. Of Liefde voor later. En soms denk ik wel eens: 'Waarom kijk ik dit?' Ik ga me toch alleen maar afvragen wat ik zou doen, als ik zou weten dat ik over een paar maanden dood zou gaan. Hoe het voor mij zou zijn, als ik zou weten dat ik nooit zal zien hoe baby A. naar de basisschool gaat, of naar de middelbare school, of gaat studeren (of niet). Hoe het zou zijn als F. alleen over zou blijven omdat ik dood zou gaan.

Soetkin: over verdriet en vreugde

Soetkin was mijn eerste kat. We haalden haar op toen ze acht weken oud was, op een hele regenachtige zondag in juni 2012. We wilden al langer een kat, maar toen we Soetkin zagen wisten we allebei: jij wordt onze kat en jij gaat Soetkin heten. Voor jou gaan we zorgen.

Subscribe to RSS - Verdrietenzo

Search form