Even over zonneschijn. En eh, beauty

7-8-2011

In mijn leven heb ik een paar keer iets geschreven over beauty, maar omdat beauty in geen enkele mate tot mijn interesses behoort (waarom lees ik dan toch beautyblogs? Ik weet het ook niet..), is het niet één van mijn lievelingsonderwerpen om iets over te schrijven.

Op deze heugelijke, zomerse dag in juli, dan toch een heuse productreview (…). Of een tip, eigenlijk. Het is zonnebrandcrème van Ultrasun. En Vision. Fantastisch spul, allebei. Vriendinnen die naar Afrika gaan of tropische reizen gaan maken: altijd raad ik mijn holy grail (ik drop even heel nonchalant wat beautyblogjargon) op zomergebied aan.

image

Zoals jullie weten ben ik als Sneeuwwitje zo bleek, en word ik ook bijna niet bruin. Mijn rug wil nog wel eens wat verkleuren, net als mijn gezicht en voeten, maar verder zijn het toch vooral sproeten die verschijnen. Ik verbrand dus ook heel snel. Soms na een half uurtje in de zon al. 

Op beautyblogs (daar zijn ze, jongens) lees ik altijd: “s Ochtends voor mijn make-up doe ik zonnebrandcrème op.’ En ik denk dan: ‘Die zonnebrandcrème is toch na een paar uur al uitgewerkt?’ En hoewel ik geen (komt 'ie) full face make-up op doe op zo'n warme dag (of… wanneer wel, eigenlijk?) kan ik me niet voorstellen dat je over je foundation, concealer, bronzer en blusher nieuwe crème gaat smeren.

Dat vond ik namelijk altijd het vervelende van zonnebrandcrème. Je blijft maar smeren, de laag op je huid wordt steeds dikker en plakkeriger en binnen no-time ben je een zandmonster. Als je op het strand ligt, natuurlijk. Verder plakken haren er aan vast en is het natuurlijk ook heel vervelend, steeds opnieuw insmeren.

Sinds twee of drie jaar gebruik ik als de Grote Gele Bol zich laat zien Ultrasun op gezicht, schouders & decolleté en Vision op benen, armen, buik en rug. Vision is iets zuiniger in gebruik en Ultrasun is niet vet (neem dan in elk geval wel factor 30 en niet factor 50: factor 30 is ruim voldoende en de factor 50 is beduidend vettiger en plakkeriger). Het fijne van deze zonnebrandcrèmes? Je hoeft ze maar één keer per dag op te doen. In Maleisië, waar ik als huidtype 1 (of 2) patiënt levend verbrandde, smeerde ik me ’s ochtends voor het ontbijt in. De hele dag had ik er geen omkijken naar en ben ik verbrand die vakantie? Nee. Heerlijk.

Tot zover mijn reclamepraatje voor Ultrasun; ik ben er gewoon zo'n fan van, en wie ook snel verbrandt en altijd moet oppassen in de zon weet hoe vervelend dat is.

Terwijl ik dit typ zit ik in mijn nieuwe zwempak, klaar om een duik in één van de Groningse wateren te nemen. Lekker dobberen en aan de waterkant zitten. 

image

Search form