Hardlopen: 10 kilometer. Eindelijk.

7-12-2013

Vorig jaar renden F. en ik samen met mijn familie de Ameland Adventurerun. Toen liepen we de 5 kilometer, door een landschap van steile duinpaadjes, slingerende bospaden, strandop- en afgangen en natuurlijk het mulle zand. Het was zwaar, maar ik rende ’m in 31 minuten. Ik was tevreden.

Dit jaar schreef ik me in voor de 10 kilometer. Maar door verschillende factoren (vakantie, regen, geen zin, lui, moe, spierpijn, blessure, ver, koud, nieuwe schoenen) kwam het er maar niet van om 10 kilometer te lopen. Soms wilde ik ‘gewoon een stukje’ lopen en was ik na drie kilometer al helemaal klaar met dat geren. Steken. Misselijk. Pijn in knieën of schenen. Mijn eindeloze waslijst aan redenen waardoor ik geen zin had. Ik begon te denken dat verder rennen dan 5 kilometer gewoon niet voor mij weggelegd is. Te saai. Te ver. Te lang.

Maar langzamerhand kwamen er toch steeds meer kilometertjes bij. Zes kilometer werden er 7,5. Dat werd 8,8. Eindelijk haalde ik 10 kilometer, en gister tikte ik de 11 kilometer aan in een uur en acht minuten. Ik dacht dit.

Volgend weekend is ’t zover. Ik ben benieuwd naar de weersomstandigheden. Ik neem mijn fluoriserend roze trui mee en m'n lievelingstight. Mijn Asics (Nike Lunarglides blijven thuis; die draag ik vooral graag bij kortere stukjes) en een thermoshirt als het echt koud wordt. Nu nog een fantastische playlist samenstellen die me dat uur door weer en wind, over steile duinen en mul zand, mee gaat nemen. Daarna lekker douchen en bijkomen in een hotelbed, lekker uit eten met de familie - een fijn weekend wordt ’t sowieso. Leuk, zo'n hardloopfamilie ;).

Wish me luck!

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form