Recept: makkelijke pasta

28-11-2013

image

Een pastarecept is nooit weg, toch? En deze is fris, en anders en lekker, dat ook. F. en ik houden van pasta, zo af en toe. Vooral van tagliatelle (en van schelpenpasta). Ooit, toen we nog thuis woonden (en alles, lang geleden dus), maakte F. zijn tot dan toe grootste meesterwerk: macaroni van gisteren met ketchup en kaas. Tegenwoordig zijn we iets verder gevorderd en vinden we dit recept lekker (en met ons vele anderen, vertel ik jullie maar alvast). Het komt uit de Allerhande en het is een beetje gezond. Ik dacht, ik zeg het maar even.

image

Dit heb je nodig:

  • Broccoli
  • Chipolataworstjes (dit zijn er 5 voor maar € 2,50, daar kun je biologisch vlees toch niet voor laten…)
  • Uitjes
  • Tagliatelle
  • Kookroom (of slagroom, of koffiemelk, dat werkt ook)
  • Tijm (en andere Italiaanse kruiden)
  • Zout
  • Een courgette
  • Citroensap

Kook de broccoli even kort. Snij de chipolataworstjes in kleine stukjes. Snij de uien en rasp de courgette (tot het slierten worden). Zet de tagliatelle op en bak de worstjes even (daarna samen met de broccoli, de uien en de courgette). Klaar? Voeg de kruiden toe (tijm, zout, peper, oregano en rozemarijn eventueel). Doe er wat citroensap bij (voor een lekker fris smaakje) en kookroom en klaar is je lekkere bordje pasta! Nog lekkerder met veel kaas (natuurlijk).

image

(Dit eten is overigens ook heel kinderproof omdat de courgetteslierten natuurlijk door de pasta heen gaan zitten, waardoor zelfs de grootste groentenfoob wat eet!)

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form