Recept: Wintertoetje

17-12-2013

Dit weekend, op Ameland, aten we een keer heerlijk (slibtongetjes, frieten, een lekker cheesecake-toetje) en een keer afschuwelijk. Slecht vlees, slechte bediening, alles slecht - dat maak je gelukkig maar af en toe mee. Als troost liepen we naar het strand en aten we ergens anders een toetje. En dat toetje was zo overheerlijk dat ik er niet eens een foto van gemaakt heb. Maar geloof me: het was lekker. Erg lekker.

Kaneelijs met suikerbrood en notenslagroom

Het fijne aan dit receptje is ook nog eens dat het makkelijk te maken is. En dat willen we toch eigenlijk allemaal?

Wat heb je nodig:
- suikerbrood
- kaneelijs (kun je gewoon kopen bij Albert Heijn) (je kunt natuurlijk ook alles zelf maken, maar ik ga er vanuit dat jullie, net als ik, gewoon snel iets lekkers willen eten).
- slagroom (wel even zelf kloppen, luiaards!)
- noten (zoek gewoon een mix die je zelf lekker vindt. Hazelnoten en amandelen, walnoten…) 

Snij (per portie) drie hele dunnen plakjes suikerbrood. Dus niet van die dikke zoals je ze normaal zou besmeren met roomboter, maar dunne plakjes. Meer als een koek. Deze plakjes suikerbrood kun je even bakken in een pan met een beetje boter (als een wentelteefje) maar je kunt ze ook in de oven leggen. Ze moeten in elk geval een beetje krokant worden. Niet te lang, dat hoeft niet. De noten kun je een beetje malen. Doe niet teveel noten, een klein handje per portie is meer dan genoeg. De noten doe je door de slagroom. Als het suikerbrood in de oven klaar is, leg je een sneetje op een bordje. Daarop wat kaneelijs. Dan weer een sneetje brood. Weer wat ijs. Weer een sneetje. Wat slagroom erboven op en ernaast en ik verzeker je: heerlijk.

Search form