Wijn. Veel wijn. En spijs.

23-11-2013

Twee weken geleden deden mijn moeder, F. en ik de WijnSpijs-wandeling. Dat had ik gepland omdat ik weet dat F. 1) Nogal makkelijk veel wijn wegtikt en dat mijn moeder 1) Graag wijn drinkt en 2) Graag veel eet. 

Normaal hou ik niet van ‘gerechtjes’ en dingetjes met 'en schuim van blabla’ en 'blabla’ wat dan eigenlijk betekent dat er drie drupjes naast een bouwsel liggen. Ik hou meer van een vol bord. Ik ben echt een eetcafé-type, haha. Maar goed. Nu was ik dus verzeild geraakt in een wandeling vol 'met schuim van kastanjes’ en 'een bitterbal van ganzentruffel’ (ofzo), en ik vond het heerlijk!

image image

image

image

image

We aten bij De Zevende Hemel, De Pauw, Moro, Boccaccio, Schuitendiep, Voilà, Eetwaar en Houdt van Eten. Overal kreeg je een glas wijn en een gerechtje. Het allerlekkerst? Het eten bij Schuitendiep. O, en bij Voilà. En bij Eetwaar, en o ja, Boccaccio (de vierde foto, waar bonensoep op staat, een dadeltaart met spek en hertenrug) en Moro was ook zo lekker! Het leuke van een WijnSpijs-wandeling is dat je verschillende restaurants waar je misschien niet zomaar zou gaan eten een beetje leert kennen. En natuurlijk wordt je steeds verrast! En overal een wijntje kan doordat je stukjes moet lopen tussendoor. Al moet ik zeggen dat ik toen ik mijn fiets van een boom af moest halen naast het Pannekoekschip wel bang was dat ik in de gracht zou eindigen. Rozig van de kou, de wijn en het lekkere eten eindigde ik ’s avonds languit op de bank.

En dat voor € 55! Echt een aanrader. Check van tevoren wel even welke restaurants er meedoen in jouw stad. Voor mij zaten er een paar bij waar ik nieuwsgierig naar was, wat het sowieso de moeite waard maakte. 

Search form