Zo'n huis is nooit áf

1-12-2015

Er zijn van die mensen die ergens gaan wonen, een housewarming organiseren en een huis laten zien waarin alles AF is. Dat is bij ons niet echt zo. En dat terwijl we er een hele mei- en zomervakantie de tijd voor hebben gehad. Feit is dat er nog steeds een kalender onder de kast ligt, er nog diverse plankjes opgehangen moeten worden en de tuin ('Zo lelijk, die tegels! Die moeten eruit!') nog steeds betegeld is. 

Het is allemaal gewoon zo tijdrovend, zo'n huis! Een plankje ophangen alleen al heeft uiteindelijk soms heeeel veel voeten in de aarde. Want er zijn bepaalde plugjes niet, schroeven ontbreken, de bouwmarkt is nog niet open, de boormachine is kwijt, waar is het trapje, hoe hoog moet het eigenlijk, waar ligt het meetlint, is het wel waterpas en ai, waarom doet de boor het niet in deze muur? Telkens. 

En dat ik vind dat mannen dit soort stoffige klusjes met harde geluiden maar op moeten lossen zorgt er ook niet voor dat het sneller gaat. Mijn vader maakte altijd eindeloos tekeningen van hoe hij de lampen op kon hangen. Daar ging (echt waar) drie weken denkwerk aan vooraf. En vergelijkend warenonderzoek in de bouwmarkt. Er kwam een moment (in mijn studentenkamer) dat ik er zo gek van werd om te eten met een bureaulamp op tafel dat ik hem opbelde en zei: 'Anders bel ik wel een timmerman.' Uiteindelijk zwichtte hij, want dat kon 'ie vast ook niet aan. En F.? Die doet het weer heel anders, maar ook op een geheel Eigen Manier. 

'Wat ben je nu aan het doen?'
'Laat me nou maar even.'
'Ja, maar gaat het wel lukken dan?'
'Ja-ha. Laat me nou maar gewoon even.'
Dat soort gesprekken.

Maar goed. Toch zijn we in dit huis al diverse stappen verder dan in 't vorige, waar nog niet alle plinten gelegd waren. En die lagen er hier, ruim op tijd nog wel, allemaal in! Wat nu nog moet? A. moet nog een boekenplank op zijn kamer (onmisbaar!). De tegels in de tuin... Blijven een puntje. Bij de trap moet nog wat opgehangen worden. En o ja, het kantoor. Waar ik ooit mijn grote bureau wil hebben (met een iMac, maar die zal de Sint wel niet meenemen...). Maar aangezien er in Het Kantoor vooralsnog een maxi cosi en een wasmand staan (en een printer op de grond), heeft dat nog wat voeten in de aarde.

Comments

op

En toch ziet het er goed uit!

(zo herkenbaar, dit...)

op

Uuuhhhh ja, wij wonen hier nu bijna 5 jaar en het is NOG STEEDS niet helemaal af. Ik denk dat een huis helaas nooit af is :') (in ieder geval het onze niet). Op de foto's ziet het er trouwens niet onaf uit. Wél heel erg gezellig en mooi. Die eettafellamp! Die planten! (Waar koop je zulke planten? Ik vind die bij de Intratuin en Overvecht altijd zo...net niet. Die van jullie daarentegen...)

op

Ons vorige huis is ook nooit afgekomen :'). Haha, dat belooft wat.

Dank je! De planten zijn gewoon van het tuincentrum, maar ze zijn wel wat kleiner gekocht hoor, en intussen verpot naar een groter huis waardoor ze nu floreren! Dus: geduld en een klein plantje van Intratuin, denk ik. De eettafellamp vind ik ook heel cool, terwijl het eigenlijk een noodlamp was: we wisten niet welke lamp we wilden en dit is een kartonnen kap van Ikea voor 4,99. Nu hij er hangt vinden we hem allebei heel erg leuk.

op

Het huis waar ik nu woon, was echt heel gauw 'af'. Vooral omdat ik er niet tegenkan als het ergens nog een zootje is, of heel ongezellig en kaal. In het volgende huis wordt dat vast anders, omdat het ook veel groter is (meer kamers om in te richten). Maar ik vind jullie huis er heel af uit zien?

op

Nee, daar kan ik ook niet tegen! Dus ingericht en gezellig was het wel snel, maar ja... allerlei kleine dingetjes nog. En dat met die kamers hadden we hier dus ook: in het vorige huis alleen een woon- en slaapkamer, nu ineens allerlei extra vertrekken die in eerste instantie geen prioriteit hadden (maar waar dus nu nog steeds van alles in gedaan moet worden...). Zo leuk dat jullie al gaan verhuizen!

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form