Even bijpraten

2-3-2016

Al drie dagen staat er op mijn lijstje: stukje schrijven. En ik heb geen enkel excuus, want ik heb vakantie. VAKANTIE! The perks van het onderwijs, en van een wederhelft hebben die ook profiteert van deze vakanties, want dat betekent dat we de 'ik-hoor-wat-jij-ook'-sprintjes naar boven kunnen verdelen en we meer tijd overhouden om andere dingen te doen. De week voor de vakantie was best nog even druk: ik had een klus die ik af moest maken (het redigeren van een boek over pedagogisch werk, heel relevant voor mijn eigen leven ook op 't moment ;)), een nieuwe klas en o ja, ik had slaapgebrek. Omdat ik vrijdag alleen maar zei: 'Ik wil op de bank liggen en slapen,' zei F.: 'We stappen in de auto en we gaan naar Friesland.' Dus dat deden we en 's avonds kwam ik met kroketten, friet en een glaasje wijn weer een beetje tot leven. Voor het slapengaan keek ik Bed & Breakfast (het perfecte programma om slaperig van te worden).

En verder? Een beetje koffiegedronken met mensen. Uitgeslapen (een poging tot, althans). Soms verhinderd door iemand van 63 centimer lang, die deze week op een ochtend werkelijk alle dieren van de dierentuin geïmiteerd heeft. Zowel de bontgevlekte kwikstaart als het vierkantgeschubte gordeldier zijn langskomen :'). (Intussen heb ik me al meerdere keren moeten verdedigen over het feit 'slaapt hij nu nog steeds bij jullie op de kamer' - ja. En op de zeldzame momenten dat A. auditie wil doen voor een nog niet bestaand televisieprogramma na is dat gezellig, fijn en bovendien heel handig.)

In de tussentijd heb ik boeken gelezen (ja!): Francien laat je tieten nog eens zien, een nog-niet-verschenen-fantasyboek geschreven door een leerling (echt waar!) en De complete weduwnaar. Ook heb ik gister eindelijk de film Boyhood gekeken. Verder heb ik deze week twee keer hardgelopen (!!!) waarbij mijn snelheid weer normaal werd en ik dus tevreden was (ik moet van mezelf wel 10 kilometer in een uur kunnen lopen, anders vind ik het te dramatisch -_-). Ik heb 't nog niet zwart op wit gezet, maar oké, hierbij: ik ga me inschrijven voor de 21,1 in december (in december pas, dus adem rustig door) en daarvoor moet ik dus terzijnertijd (dit zeg ik ook steeds tegen mezelf) gaan trainen. Maar nu nog niet, nu eerst maar eens weer 10. 

Morgen gaat A. naar zijn opvangadresje om hem niet te laten ontwennen tijdens onze vakantie. En dat geeft ons tijd voor... Alles eigenlijk. Zo gek. We gaan maar lunchen in de stad en samen hardlopen, want dat hebben we al een tijd niet meer gedaan. 's Middags misschien nog een film zonder luier-en-voeder-pauzes en dan le petit weer ophalen. En dan beloof ik, lieve mensen, dat ik volgende week weer een heus weekoverzichtje heb. En andere stukjes, natuurlijk. Bijvoorbeeld over Gewoontes Van Andere Mensen. Daar heb ik namelijk weer eens een studie van gemaakt...

Comments

op

Ik was je blog eventjes uit het oog verloren, maar ik heb weer lekker alles bijgelezen. De laatste keer dat ik een stukje van je las was je nog zwanger, dus erg fijn om te lezen dat alles zo goed gaat met jou en je kleintje! Kom maar op met die nieuwe stukjes ;)

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form