Week 3: van skihut tot nieuwe baan

24-1-2016

Ik schreef laatst een stukje over bloggen en hoe het allemaal zo veranderd is. Dat veel blogs zakelijk zijn en heel geordend, en dat ik dat niet ben. Maar om mijn blogmojo een beetje in stand te houden, heb ik wel een plannetje gemaakt om wat vaker stof voor een stukje te kunnen hebben. Een deel van dat plannetje ontstond doordat ik moest denken aan oldskoolblogs, je weet wel, zoals je ze vroeger gewoon schreef: 'Ik ben hier geweest en ik heb dat gedaan en toen. En toen.' Maar dan beter. Omdat ik niet zo goed ben in foto's maken van mijn lattes bij Starbucks geen diary in beeld, maar in woord.

Maandag begon met van die huishoudelijke klusjes: heel veel wasjes draaien. Oren gespitst als ik op zolder ben, want voor ik het weet mis ik een aanloop-tot-een-huiltje en ben ik verder van huis :'). 't Monnikje oefende goed op de bank met zijn hoofd omhoog houden en lachte er ook nog eens veel bij. Hij speelde in de box en at daarbij zijn handen op. Buurvrouw K. kwam langs, had een knuffel voor A. mee en een compliment voor mij: 'Ik vind dat je zo rustig overkomt.' Nou, hebbes, zeker voor een stresskip als ondergetekende. 's Middags glibberden we naar buiten want de zon scheen en er lag heel veel sneeuw, dus hoog tijd voor een wandelingetje richting Zuidwolde. De zon glinsterde op de sneeuw en er waren heel veel weilanden waar op wat hertjes na nog niemand gelopen had... Mooi!

Dinsdag ontdekte ik dat er nóg een Amon geboren is in 2015. Ik ben zo benieuwd wie! Zou het een heel ander jongetje zijn? Wie zijn zijn ouders? Waarom hebben ze deze naam gekozen? A. poseerde op de bank met zijn nieuwe knuffel, oefende nog even met op z'n buik liggen en rond het middaguur sjorde ik hem in de draagdoek. We gingen naar buiten (eng, want nog steeds glad), stapten in de bus, liepen over het station en kwamen aan bij vriendin E. Daar speelde A. een uurtje met andere kleine A. (meisje) terwijl ik een tweede gesprek had bij een middelbare school. 's Avonds waren F. en ik zo moe dat we eten bestelden. Al kauwend op de hamburger beloofden we: morgen weer gezond. 

Woensdag werkte ik thuis aan wat kleine opdrachtjes. Het was koud buiten dus dit was echt zo'n lekker-rustig-aan-dag. Nu mijn verlof nog niet helemaal voorbij is, kan dat nog net, dus ik geniet er nog maar even van. En we aten dus gezond. Zoals voorgenomen. Dit: (bloemkoolstamppot met prei, feta, bieslook en chorizoworstjes, veel lekkerder dan 't klinkt en 't eruitziet.)

Donderdag begon met een bezoekje aan het consultatiebureau. We kregen alleen de achterdeur van de auto niet open - vastgevroren. Net op tijd kwamen we aan. A. was nu 6,2 kilo en bijna 60 centimeter, maar hij moest een vaccinatie, dus dat was een minder groot succes. Na even huilen en bijkomen thuis kon hij weer lachen. (Mocht je hier denken: 'Wat een gek snuitje' - dat klopt, A. lacht er wel lief bij maar hij heeft een paars bekkie omdat we Gentiaan Violet (paarse inkt) smeren tegen spruw. Niemand heeft last, maar uit voorzorg is hij dus Bert Bosbes.) 's Middags kregen we weer bezoek van medewerkers van een project over rouw en verlies waar ik mee bezig ben geweest. Ze namen een mooi cadeautje mee, een kaars met Amons naam erop en het gedicht 'Wieg' van Ida Gerhardt en hielden een kort interview met mij ('Hoe is het nu?', 'Wat is er veranderd?', 'Wat is nu de grootste verandering?', 'Was het erger of minder erg dan je gedacht had?' - haha).

Vrijdag was F. ook vrij en dat is altijd een verademing na een hele week overdag alleen voor A. zorgen. Ik fietste 's ochtends naar de gemeente, maar kwam er al gauw achter dat er weinig te fietsen viel omdat het te glad was. (Misschien ben ik een schijtlaars hoor, maar fietsen op een soort ijsbaan doe ik niet.) 's Middags gingen we naar de gastouder, waar A. zich van zijn beste (slapende...) kant liet zien. Vanaf begin februari gaat hij daar een dag heen op één van mijn twee buiten-de-deur-werkdagen (op een middelbare school dus). Spannend, maar ook leuk. We hesen 'm weer in de auto en reden door naar Ikea, waar we een roze bureaustoel kochten, een rolgordijn, een babygym en een babykleed. Eenmaal thuis werkte ik op mijn nieuwe stoel nog aan een opdrachtje. Daarna lekker tomatensoep met stokbrood met smeersels en even bijkomen. Zo fijn.

Zaterdag was het ineens lekker weer! Niet koud meer en bijna (ik durf het nauwelijks te zeggen): lente-achtig. We gingen in de auto naar F.'s oma, met gebakjes, en daarna naar A.'s opa en oma. A. kreeg maar liefst twee outfits cadeau en kreeg kapsones van alle complimentjes :'). We eindigden met friet, sla en biefstuk, en een glaasje wijn voor mij (want flesje mee, dus hoera!). Noodgedwongen misten we daardoor wel Wie is de Mol, dus dat moest later. (Wie denken jullie dat 't is?!)

Zondag, vandaag, begon tegen alle verwachtingen in niet om 2.00, 3:04, 3:45 of 4:01 of iets daartussen in, maar om 4:22! Hoera. Deze baby leert 't wel. De volgende stop was 8.40, dus prima te doen. Ik begon 's ochtends maar gelijk goed met een hardlooprondje. Veel kouder en natter dan verwacht, maar wel 4,4 kilometer gerend in 25 minuten, dus het begint er weer een beetje op te lijken (en de bekkenbodem voelt ook niet meer alsof de noodhulp nog steeds niet is langsgekomen ;)). We hingen 't rolgordijn op, maakten schoon en ik deed buikspieroefeningen met A. op mijn benen (ja, dat kan!)

Op naar week 4! Ik heb een leuke week voor de boeg: het eerste deel is lekker rustig (dus ik ga nog maar eens wat Uitzending Gemisten, als er geslapen wordt althans), woensdag ga ik roti maken en krijgen we eters, op donderdag ga ik naar school om me te oriënteren op de klassen waar ik les ga geven en vrijdag gaan F. en ik met A. babyzwemmen en heb ik 's middags mijn eerste zakelijke afspraak weer, spannend & leuk!

Comments

op

Heee, gefeliciteerd met je nieuwe baan! Top!

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form