Week 4: van babyzwemmen naar Bretagne

31-1-2016

Op maandag moet ik altijd even wennen omdat ik er dan weer alleen voorsta en allerlei geluiden moet weerstaan als ik even onder douche sta of op de wc zit ;). Ook voor A. is 't een training in geduld hebben, echt waar. Hij speelde wel heel lief in de net aangeschafte babygym en 's middags verzette ik alvast wat werk in het kantoor. Dinsdag was hangdag. Ik moe, A. moe, dus een beetje op de bank chillen en natuuurlijk nog even naar buiten om van het lekkere weer te genieten! Het was zo zonnig en helemaal niet zo koud, wat een fijne voorbode voor de lente (hoop ik dan). Ik ontdekte De gevaarlijkste wegen ter wereld en keek de afgelopen twee afleveringen terug: wat een leuk programma. Je ziet nog eens wat van een land (Ethiopië, Madagaskar) en ik vind het mooi hoe er in de auto altijd mooie gesprekken ontstaan. Leuk! Naar aanleiding van de aflevering met Sofie van den Enk bestelde ik haar boek, De Melkfabriek, dat niet alleen over borstvoeding gaat maar ook over flesvoeding (nee, ik zit niet bij de borstvoedingsmaffia).


The outdoorsy type ;) (met paars mondje hier nog, van de spruwbehandeling...).

Woensdag was nationale kwijldag in huize S., F. & A., hoewel alleen laatstgenoemde meedeed natuurlijk. Ik oefen de laatste tijd veel met hem met op z'n buik liggen, maar bij al die ontwikkeling komen ook nieuwe dingen kijken, zoals handjes kluiven en kwijlen dus. Heel Veel Kwijlen. 's Avonds kwamen vrienden E. en M. eten met hun baby (iets ouder dan die van ons) en uiteraard zetten beiden net toen het eten klaar was een keel op. Met 't zweet op het voorhoofd verzuchtten we maar dat dit nu ons leven is (maar over tien jaar niet meer, en dan zit de rest van onze vrienden er wel mee). Op donderdag ging ik 's ochtends al vroeg de deur uit, omdat ik een afspraak had op mijn nieuwe school! Ik ga lesgeven op een hele leuke school in Groningen. Eerst als vervanging (dus een kleine aanstelling), hopelijk kan daar volgend jaar (als ik 't er leuk vind althans) nog wat bijkomen. Wel een fijn begin, zo kom ik een beetje op gang met werk. Omdat de gastouder pas volgende week gepland staat paste onze buurvrouw op. Na mijn afspraak shopte ik nog gauw wat in de uitverkoop en ging ik naar huis, waar ik ze allebei lachend en vrolijk aantrof. Oppasochtend geslaagd! 's Avonds had F. ook weekend dus konden we lekker bijkomen.

Eigenlijk had ik vrijdag 's middags een werkafspraak bij een uitgever, maar die ging niet door door griep (niet van mij, gelukkig). Wel fijn, want we gingen 's ochtends babyzwemmen. Korte samenvatting: geen succes. Wij vonden 't wel leuk, maar A. vond 't vre-se-lijk. Hij was het kindje dat het hele schoolreisje huilde (...). Binnenkort poging 2. Eenmaal thuis was hij uitgeteld (en wij ook). Toch heb ik 's middags nog even geshopt in de stad en ben ik bezig geweest met een fotoalbum (van die dingen die je nooit doet, maar wel wilt...). Ik heb bij de Hema via #mobileprints allemaal minifotootjes besteld, van elke dag in het eerste jaar van A. één is het plan. Zo leuk om te doen (en om terug te zien). Ik kocht een kip op de markt dus 's avonds aten F. en ik een hele kip op. Met z'n tweeën, ja. Met patat.Mmm, ik ging op zaterdag naar de kapper. Eindelijk weer even bijknippen en een beetje opvrolijken met wat extra kleur. Ik voelde me weer helemaal mezelf! Daarna zag ik vriendin D. om even bij te kletsen. Ik heb hardgelopen op deze koude zondag! Ik herhaal: ik heb hardgelopen! Wel pas aan het einde van de middag en ook maar 3,7 kilometer, maar ik ben weer een beetje back on track (althans: het zit weer wat in mijn routine) en dat is fijn. 's Ochtends maakten we nog een wandeling en we boekten een vakantiehuisje (eindelijk gelukt) voor in de zomer. Je moet er vroeg bij zijn ;). Nog een half jaar voorpret, dat is zo leuk!

Week 5! Deze week wordt vol en druk, want waar normaal vrijdag onze 'rustig aan het weekend in'-dag is, gaat A. deze dag wennen bij de gastouder en heb ik eerst een ochtend op school en 's middags een afspraak bij een uitgeverij. De rest van de week dus een beetje rustig op gang komen en hopelijk nog een rondje hardlopen! Dinsdagochtend eerst nog koffiedrinken met de dames uit mijn zwangergroepje (zo leuk)!

Comments

op

Ha, wat een leuk weekoverzicht! Wat leuk van je nieuwe baan! En wat is A. toch een droppie!

op

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En RESPECT dat je alweer hardloopt. Wanneer loopt je verlof af?

Jammer dat A. (wat een dropje trouwens!) zwemmen niet leuk vond, misschien komt het nog? Elia vindt het het leukste wat er is, hij probeert nu steeds zelf onder water te gaan (?!) en schreeuwt ook het hele bad bij elkaar maar dan met zijn schaterlach. En daarna valt hij binnen 1 minuut als een blok in slaap, soms zelfs tijdens het aankleden haha.

op

Mijn verlof is al afgelopen :'). Ik ben dus alweer wat aan het doen want er moet wel brood op de plank komen natuurlijk. Maar ik moet zeggen: mijn hersenen kunnen het inmiddels weer redelijk aan.

Jammer hè? Ik heb wel vertrouwen dat hij het nog leuk gaat vinden, hij vindt badderen met ons (in een groot bad dus) ook heel erg leuk. Ik denk dat hij te moe was... Ik vind het nog lastig dat hij eigenlijk nog maar een korte periode echt lekker wakker is (en niet moe of hongerig). Binnenkort nog een keer proberen! (Hij was ook de kleinste van de groep, wanneer ben jij ermee begonnen?) Gaaf dat Elia dat doet, onder water zijn is ook wel een natuurlijke habitat vor hen, brengt vast goede herinneringen naar boven :))

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form