Week 6: van weegschaal naar Valentijn

15-2-2016

Op maandag ging ik met A. naar het consultatiebureau. Ik wilde hem even laten wegen omdat hij (net als de rest van Nederland) niet echt fit was geweest. Ik vond dat z'n obesitasbeentjes iets minder obees geworden waren, maar niets om me zorgen over te maken. Had dat arme kind daarom zoveel woede toen hij in de weegschaal werd gelegd (echt waar: hij sprong er bijna uit van woede). Bij het consultatiebureau kwam ik ook nog een zwemmaatje met baby tegen! De vorige keer dat ik haar zag zat hij nog binnenshuis, maar nu was hij er. Zo leuk. 's Middags werken aan de les die ik donderdag zou gaan geven en met De gevaarlijkste wegen van de wereld (ik vind dat programma zo leuk) sloten we de dag af. Vinden jullie A.'s shirt niet geweldig? Slechts vijftig cent bij de Leger des Heils winkel, hoera. 

Dinsdag stond in het teken van de hele dag op het speelkleed zitten want ik woon blijkbaar samen met een baby die Nooit Meer Naar Bed Gaat. Althans, dinsdag. Met heel veel lawaai, gesprekken, gelach en gedoe ging hij uiteindelijk even plat om vervolgens vol nieuwe energie zijn omrolskills te trainen in de babygym. En ik maar hopen dat ik toch nog een tekst af zou kunnen schrijven die middag (nee, niet gelukt.)

Op woensdag werkte F. thuis omdat hij (net als de rest van Nederland + A.) zich 'nouuu, niet zo fit' voelde. Dus aten we heel veel frambozen, dronken we heel veel sinaasappelsap en toen ging het eigenlijk alweer een stuk beter. Maar het was wel heel erg fijn om een keer een middagje doordeweeks samen te zijn en gewoon boeken te lezen op het bed. (Een beetje 'zoals vroeger', maar dan met babyfoon ernaast.) Ik las De melkfabriek van Sofie van den Enk en ik vond het eigenlijk heel erg leuk!

Donderdag was een hele leuke dag, want op deze dag gaf ik mijn eerste echte lessen sinds vorig schooljaar. Het voelde eigenlijk gelijk weer normaal en leuk en ik genoot er echt van. Leuke kinderen, leuke les, leuke school. 's Middags was ik uiteraard helemaal uitgeteld, maar dat geeft niet. 's Avonds deden we een poging tot de laatste aflevering van Grimm maar omdat bij mij de luiken dus steeds dichtvielen was dat maar een half succes. Een hele lange en vreemde nacht later ('Huuuh? Is dat A.? Hoe laat is het?' - 'Kwart voor elf.') was het dan vrijdag.

Normaal werk ik op vrijdagochtend, maar deze week was ik vrij. Superfijn! Dat is wel echt waar: als je verlof hebt of gewoon heel lang vrij, waardeer je dat vrij zijn nauwelijks meer. En als je dan weer wat moet, is het zo extra lekker om dan een dag niets te hoeven. Niets doen ging alleen niet, want we moesten richting Friesland voor een verjaardag, een bezoekje aan een vriendin en friet, biefstuk en wijn (ook belangrijk). We maakten zelfs nog een hardlooprondje (de volgende ochtend dan). 

Op zaterdag was het knetterkoud, echt waar. F. en ik bedachten dat A. nu maar eens een pyjama aan moest (serieus, ik had nooit bedacht dat baby's heel lang gewoon in hun kleertjes slapen... Eigenlijk kan het ook nog wel). Maar in het kader van 'slaapritueel' hebben we nu toch maar pyjamaatjes gekocht. En een muts die ik zo leuk vond. (F.: 'Hij wil deze muts echt niet op hoor. Maar oké.')

Zondag, 14 februari, zouden we van alles gaan doen. Maar het regende, dus deden we eigenlijk bijna niks. Uitslapen (tot 9:35, ik herhaal: tot 9:35! Wel met een onderbreking om 4.00 natuurlijk, anders kan het niet :')). Met kaarsjes aan binnen zitten. Kippensoep maken. Lachen. Naar Albert Heijn gaan. McDonalds eten omdat we dat altijd doen op Valentijnsdag. Dat soort dingen. 

De komende week is ook leuk: A. heeft vandaag gewend bij zijn gastouder (ging goed). Ik heb echt hard kunnen werken vandaag, doordat hij even weg was en doordat hij daarna heel moe was. Ik heb leuke lessen eind deze week, alweer de op een na laatste week voor de voorjaarsvakantie... :).

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form